Saturday, 5 August 2017

Random

Halo semua apa khabar kau?

Aku bosan sebenarnya. Jadi aku rasa macam nak menulis benda random yang terlintas dalam kepala aku. Hari ini hari sabtu. Aku bangun terlalu awal pagi tadi. Pukul 6.20 aku dah bangun. Solat, then aku decide untuk jogging pagi-pagi. Actually aku memang prefer jogging waktu pagi. Masa tu sejuk, dan tak ramai orang. Aku selalu jogging dekat area rumah aku je. Pantai Hillpark tu. Situ memang hanat sikit track dia. Membukit tinggi kemain.

Aku tengah cuba nak kurus ni hahaha wei benda ni dari tahun 20 entah dua ribu berapa entah niat nak kurus ni. Masalahnya makin membesar adalah. Aaa kau diam. Hahahhhaa. Dah seminggu aku cuba jaga portion dan exercise. Tapi semalam aku bantai makan briyani mahbub AHAHAHAHA. Tu pagi ini aku pergi lari 5km tu. Hehe. Lagipun aku masuk marathon 10km kat NPE. Aku rasa mental aku bakal koyak teruk memikirkan laluan dia tu. HAHAHAHA takpe masuk lari ramai-ramai. Yang penting lepas tu memang koyak rabak lah diri aku. Sebab baru balik sabah lepas tu nak pergi berlari pulak.

Haha. Sebenarnya banyak aku nak sembang tapi aku boleh lupa lah. Bukan lupalah. More tu aku tengah tulis benda ni lepas tu aku borak dengan orang lain maka aku terlepas dah apa yang aku nak letak disini.

Bila dah dewasa ni kan, kau cenderung untuk simpan dalam-dalam apa saja buah fikiran kau dari orang tahu. Aku lebih gemar luahkan dengan kawan-kawan yang terdekat (well you know who you are). Bukan apa, kalau kita tulis online ni, kita taktahu siapa baca, dan kita tak tahu dia guna tone macam mana. Jadinya lebih baiklah kita cerita dengan kawan-kawan di dunia yang nyata. Hehe. Done deep. haha.

OK lah dibawah ialah gambar random untuk edisi kali ini. Hehe





on the way menjadi dewasa (kot)

Menjadi dewasa. Tidak pernah diberitahu oleh sesiapa bahawa menjadi dewasa adalah berarti menjadi manusia yang harus membuat pilihan. Life i...