Posts

Showing posts from January, 2017

#edisijelajah - Seoul & Busan, South Korea

Image
Assalamualaikum semua. Kalini aku nak share trip aku ke Seoul dan Busan. Aku tak nak buat banyak entri. Aku sum up semua dalam satu post je. Boleh kan? Simple itinerary je. Tapi pada pendapat aku ini bukan the best itinerary lah. Mungkin ada orang lain yang lebih best.

Travel Date: 11 - 18 January 2017
Okay itinerary aku begini ye.

11 January 2017
KUL - PUS
AirAsiaX - RM633.03/pax

BUSAN - SEOUL
KTX (online booking) - 239000 won/4 pax.

Guesthouse - Come On Guesthouse Myeongdong (Stay untuk 6 malam, 352000 won)
Recommended sebab dekat dengan metro station (Chungmuro).

Myeongdong



12 January 2017
Private package (50,000 won)Elysian Gangchon Ski Resort
Nami Island





Chenggyecheon Stream



Gwanghawmun Square


Myeongdong

13 January 2017
Everland (37,000 won)






Itaewon



14 January 2017
Namsan Seoul Tower - Observatory (21,000 won/2 pax, dapat popcorn and air) 




Gyeongbokgung Palace (3000 won)

Waktu Jujur 2.0

Image
Waktu jujur - kebiasaannya bermula jam 2.00 pagi, di kedai mamak/mcd, bersama sekumpulan pemuda dan pemudi. Bukan berdua, tapi lebih dari dua. Topik biasanya lebih matang, berasaskan kehidupan, umumnya melibatkan cinta, keluarga dan apa saja masalah kehidupan.

Waktu jujur ni, sejujurnya pada aku ialah sesuatu yang baik. Untuk berbincang hal-hal kehidupan, dan melihat dari sudut berbeza berlainan jantina. Lebih lewat perbualannya, lebih matang topik diskusinya.

Maka, pada 1/1, banyak yang aku belajar di Restoran Hakim, Seksyen 7, Shah Alam. Perihal lelaki perempuan, harta pusaka, agama dan hal-hal kehidupan yang lain. Kebiasannya perbincangan akan berakhir sebelum subuh, sebab belum isyak lagi, jadi tak boleh habis lambat. Lainlah kalau kau dah isyak.

Apa-apapun, terima kasih, kawan.

P/s: Berjaya menghabiskan my very first 10km running event :)