Wednesday, 11 November 2015

Thank you

Hi,

If you ask me what's the best thing about this year, I'd probably say it's my convocation day. 
After four years, no five years struggling in computer science stream, convocation day mark the end of my happy-study-bosan journey.

It's a tough journey, but I enjoyed most of it. I enjoy the hardship when finishing my final year project, going out with the classmates, gaduh lah apa lah. But the best thing about it is the memory.
I may not have much friend/gang when I was at UTM but, ah nevermind. Who cares about it anyway. People come and go everyday.

So, to my classmates, do you still remember our first year in UTM? First semester, being scolded by Miss Ajune. Hehe. Go kayak-ing with the senior. BBQ at the end of semester. 

Then during our second year. It's a tough year for me anyway. I failed to maintain my CPA for both semester 3 and 4 which made my CGPA lower than first class degree. That's not the point anyway. 
During this semester, I started to like someone. I know I have a boyfriend, but liking someone is not wrong. I didn't flirt with him though. 

So it's third year already. I've been appointed as Vice President of CGMA. Which I somehow expecting of it LOL. Gila kuasa. Yes. Then we finished our PSM1. Alhamdulillah I got A for that subject. It's getting tougher year by year. Everyone's like mayat hidup this semester. I still remember we were called by the practical training committee regarding our practical placement. Haha. 

Last year, our forth year. 1st semester we went to practical training. I'm not saying I'm happy nor sad, but actually I learnt less than I should throughout my practical training.  Hmmm. So, we came back for our last very last semester. This is the toughest semester of all. Less class in a week, but time seems travel so fast. Like I didn't realized it was already fourteenth week of the semester. So I presented the PSM 2 and alhamdulillah I managed to get A+ for this subject. 

So that's all my story. A very short story indeed. I summarized my four year of study in a less than 500 words i think haha. 

So now, right after semester end, I went to an interview and managed to secure a job at one of MNC at Bukit Damansara. Which company? Later lah when I've been confirmed. Currently I'm still under probation period. I hope I can get confirmed by December 2015 (so I can get bonus next year!)

Hehe. Somehow I still miss my study journey. I intended to further study but I don't have financial support. Haha. 

Thank you to all who with me through thick and thin during my five years journey at UTM. 
To name all of them, I'm afraid I might left somebody, so better not. 


Thank you so much. So much for coming into my life.

:)


Monday, 2 November 2015

Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia ke 55

Assalamualaikum.


Lama tak menulis. Alhamdulillah pada 26/10/2015 merupakan satu tarikh bermakna untuk aku. HAHAHA. Aku tak nak cakap banyak, nanti aku copy paste je ucapan aku kat sini HAHAHAHAH.


------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Saya, Siti Khatijah Binti Hamid ingin mengucapkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi sokongan sepanjang pengajian saya di UTM.

.

.

Terima kasih yang tidak terhingga atas peluang dan pengalaman yang dikongsi bersama. Alhamdulillah saya dah konvo 26/10/2015. Saje nak buat caption panjang2 sebab bukan selalu nak buat panjang macam ni. Haha.
.
.
Untuk keluarga, abah mama syawal wan and kak nesya, terima kasih sebab sentiasa sokong dari belakang. Nak mintak tolong itu ini semua tolong. Amek kat tbs malam2 pun takpe. Amek kat johor short notice pun takdehal. Tak pernah sekali dipersoalkan kenapa nak amek kos sc comp. Thank you so much for everything. Tak tahu macam mana nak balas. Love you.
.
.
Untuk sahabat sekelas sefakulti seuniversiti terutamanya sahabat scv, thank you so much. Buat kerja group bersama, gi bbq bersama, macam2 la. Kalau takde korang tak tau macam mana nak survive. Moga kalau ada jodoh kita jumpa lagi ya.
.
.
Untuk lecturer, terutamanya supervisor dan lect yang pernah mengajar sama ada dalam kelas atau semasa luar kelas. Terima kasih untuk ilmu yg diberikan. Minta halalkan ilmu yang dicurahkan kepada saya sepanjang 5 tahun di UTM.
.
.
Buat semua warga UTM, terima kasih untuk pengalaman dan pengajaran yg diberikan. Makcik-pakcik kafe, abg akak pejabat dan semua semua lahh.
.
.
.
Terima kasih semua. Tak kira siapa anda. Semoga sentiasa di dalam berkat Allah swt. Sekeping kertas ni ada seribu satu kenangan yang menjadikan saya seperti sekarang. Maka dengan ini bermulalah kehidupan sebagai alumni UTM. Saya akan cuba sehabis baik untuk berbakti semula kepada UTM. InshaAllah.
.
.
Kerana Tuhan Untuk Manusia.


---------------------------------------------------------------

Jom aku belanja gambar sempena konvo hihihi


Bersama my parents masa penyampaian Anugerah Medal Dekan. Mampu bagi ni je. Tak mampu bagi anugerah naib canselor. 

Depan Fakulti Komputeran untuk kali terakhir. haha. 

Prekonvo sat hihihi

Orang penting dalam hidup aku kat UTM ni. Thank you so much Aisyah Syazwani 

Shafiq dan kekasihnya. Selalu gila ajak lepak. Huhu BFF aku la masa kat UTM ni. 




Saat yang paling aku tunggu. Turun bubble hihi. 


Thank you for coming Aliaa dan Daus :) 


Thank you my parents for everything.
FAMILY KUUUUUUUUUUU MUAH SEDIKIT
OK akak taknak cakap banyak. Letih dah akak nak tido esok kerja muah muah.

#edisijelajah – Kuala Terengganu

Assalamualaikum kawan-kawan. Apa khabar? Kali ini aku nak kongsi itinerari percutian aku ke Kuala Terengganu. Sebenarnya dah lama pergi, 7-8...