Dua hari

Banyak benda aku belajar selama dua hari ini.

Terutamanya dalam membuat keputusan.

1) Keputusan untuk balik ke UTM dengan segera.

Dan aku nak curahkan apa yang aku dapat kat sini sebagai peringatan untuk diri sendiri.

1) Ilmu dan guru tidak datang secara sendiri. Kita kena cari ilmu dan kita kena cari guru. Cari bermaksud usaha. Konsep dia macam ni, guru tu Allah memang dah sediakan untuk kita. Dia tengok effort kita dulu. Kalau Dia nampak kita ada usaha inshaAllah petunjuk tu sampai kat kita. Alhamdulillah.

2) Pembahagian masa - my time management memang worst. Haha. Worst gila. Apa yang aku belajar hari ini ialah untuk buat sesuatu step by step.

Beberapa pesanan yang aku kena ingat ialah.
1) Laporkan kerja tu gradually. Seberapa kerap yang boleh supaya semua sedia maklum.
2) Thesis kena print untuk dua SV.
3) Time management.
4) Betulkan CGPA.

Hmm aku doakan diri sendiri tabah. Alhamdulillah semangat tu dah dapat. Thank you Allah for giving me the best supervisor in the world.

Comments

Popular posts from this blog

30 Minit di Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur

#EdisiJelajah - Peta Malaysia

Resepi Mudah - Macaroni and Cheese Ayam