Friday, 25 December 2015

2016


Goals for 2016 (To be edited)
  1. Lesen moto
  2. Motor sendiri (Paling terbaik: LC, paling teruk: LC secondhand)
  3. Saving 6 bulan gaji.
  4. Not gonna travel overseas as I need to save some money for saving and future plan (I plan to marry him in 2020). 

Wednesday, 11 November 2015

Thank you

Hi,

If you ask me what's the best thing about this year, I'd probably say it's my convocation day. 
After four years, no five years struggling in computer science stream, convocation day mark the end of my happy-study-bosan journey.

It's a tough journey, but I enjoyed most of it. I enjoy the hardship when finishing my final year project, going out with the classmates, gaduh lah apa lah. But the best thing about it is the memory.
I may not have much friend/gang when I was at UTM but, ah nevermind. Who cares about it anyway. People come and go everyday.

So, to my classmates, do you still remember our first year in UTM? First semester, being scolded by Miss Ajune. Hehe. Go kayak-ing with the senior. BBQ at the end of semester. 

Then during our second year. It's a tough year for me anyway. I failed to maintain my CPA for both semester 3 and 4 which made my CGPA lower than first class degree. That's not the point anyway. 
During this semester, I started to like someone. I know I have a boyfriend, but liking someone is not wrong. I didn't flirt with him though. 

So it's third year already. I've been appointed as Vice President of CGMA. Which I somehow expecting of it LOL. Gila kuasa. Yes. Then we finished our PSM1. Alhamdulillah I got A for that subject. It's getting tougher year by year. Everyone's like mayat hidup this semester. I still remember we were called by the practical training committee regarding our practical placement. Haha. 

Last year, our forth year. 1st semester we went to practical training. I'm not saying I'm happy nor sad, but actually I learnt less than I should throughout my practical training.  Hmmm. So, we came back for our last very last semester. This is the toughest semester of all. Less class in a week, but time seems travel so fast. Like I didn't realized it was already fourteenth week of the semester. So I presented the PSM 2 and alhamdulillah I managed to get A+ for this subject. 

So that's all my story. A very short story indeed. I summarized my four year of study in a less than 500 words i think haha. 

So now, right after semester end, I went to an interview and managed to secure a job at one of MNC at Bukit Damansara. Which company? Later lah when I've been confirmed. Currently I'm still under probation period. I hope I can get confirmed by December 2015 (so I can get bonus next year!)

Hehe. Somehow I still miss my study journey. I intended to further study but I don't have financial support. Haha. 

Thank you to all who with me through thick and thin during my five years journey at UTM. 
To name all of them, I'm afraid I might left somebody, so better not. 


Thank you so much. So much for coming into my life.

:)


Monday, 2 November 2015

Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia ke 55

Assalamualaikum.


Lama tak menulis. Alhamdulillah pada 26/10/2015 merupakan satu tarikh bermakna untuk aku. HAHAHA. Aku tak nak cakap banyak, nanti aku copy paste je ucapan aku kat sini HAHAHAHAH.


------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Saya, Siti Khatijah Binti Hamid ingin mengucapkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi sokongan sepanjang pengajian saya di UTM.

.

.

Terima kasih yang tidak terhingga atas peluang dan pengalaman yang dikongsi bersama. Alhamdulillah saya dah konvo 26/10/2015. Saje nak buat caption panjang2 sebab bukan selalu nak buat panjang macam ni. Haha.
.
.
Untuk keluarga, abah mama syawal wan and kak nesya, terima kasih sebab sentiasa sokong dari belakang. Nak mintak tolong itu ini semua tolong. Amek kat tbs malam2 pun takpe. Amek kat johor short notice pun takdehal. Tak pernah sekali dipersoalkan kenapa nak amek kos sc comp. Thank you so much for everything. Tak tahu macam mana nak balas. Love you.
.
.
Untuk sahabat sekelas sefakulti seuniversiti terutamanya sahabat scv, thank you so much. Buat kerja group bersama, gi bbq bersama, macam2 la. Kalau takde korang tak tau macam mana nak survive. Moga kalau ada jodoh kita jumpa lagi ya.
.
.
Untuk lecturer, terutamanya supervisor dan lect yang pernah mengajar sama ada dalam kelas atau semasa luar kelas. Terima kasih untuk ilmu yg diberikan. Minta halalkan ilmu yang dicurahkan kepada saya sepanjang 5 tahun di UTM.
.
.
Buat semua warga UTM, terima kasih untuk pengalaman dan pengajaran yg diberikan. Makcik-pakcik kafe, abg akak pejabat dan semua semua lahh.
.
.
.
Terima kasih semua. Tak kira siapa anda. Semoga sentiasa di dalam berkat Allah swt. Sekeping kertas ni ada seribu satu kenangan yang menjadikan saya seperti sekarang. Maka dengan ini bermulalah kehidupan sebagai alumni UTM. Saya akan cuba sehabis baik untuk berbakti semula kepada UTM. InshaAllah.
.
.
Kerana Tuhan Untuk Manusia.


---------------------------------------------------------------

Jom aku belanja gambar sempena konvo hihihi


Bersama my parents masa penyampaian Anugerah Medal Dekan. Mampu bagi ni je. Tak mampu bagi anugerah naib canselor. 

Depan Fakulti Komputeran untuk kali terakhir. haha. 

Prekonvo sat hihihi

Orang penting dalam hidup aku kat UTM ni. Thank you so much Aisyah Syazwani 

Shafiq dan kekasihnya. Selalu gila ajak lepak. Huhu BFF aku la masa kat UTM ni. 




Saat yang paling aku tunggu. Turun bubble hihi. 


Thank you for coming Aliaa dan Daus :) 


Thank you my parents for everything.
FAMILY KUUUUUUUUUUU MUAH SEDIKIT
OK akak taknak cakap banyak. Letih dah akak nak tido esok kerja muah muah.

Sunday, 9 August 2015

Graduan :)


Assalamualaikum,

Lama sudah blog ini menyepi dari sebarang berita. Aku sebenarnya nak mengumumkan bahawa aku dah pun habis belajar di UTM. Kehidupan aku sejak akhir akhir ni menarik jugak ah.

Alhamdulillah, aku bergelar graduan tapi aku tak first class pun. Aku second class upper. Sikit je lagi nak first class. Tapi takde hal la.

Aku juga dah dapat kerja. Alhamdulillah. Huhu. Aku malas lah nak fikir nak sambung ke kerja. Baik aku kerja je. Dapat juga aku membalas jasa mak ayah eceywah hahahahahahaahahahah XDDD

Rasanya tu je update terkini.
Aku taktau dah nak tulis apa haha banyak je tapi let it be secret ah lol.

Nantila. Kalau rajin :)

Monday, 18 May 2015

Selamat pengantin baru, Syahwal!

assalamualaikum,
Pada 15052015, abang aku telah selamat mendirikan masjid dengan wanita pilihan hati dia iaitu akak ipar aku lah LOL. Nama dia biarlah rahsia hehe. Tak lah. Nama dia Aneesya. Cukup tahu tu je.

Tahniah diucapkan kepada abang aku.
Perasaan aku? Sayu doe hahaha. Serius. Masa aku tulis ni pun bergenang je rasa. Entah kenapa ye ada perasaan ini? Mungkin sebab aku tak sangka yang ye lah abang aku jenis main-main, tapi kahwin dah dia. Aku tahu jugak lah sejarah percintaan dia tapi itu semua tinggal sejarah. Kahwin dah pun haa ni.

Feeling dia lain macam la. Yelah selama ni tengok sepupu je kahwin, tapi kalini tengok abang sendiri. Cam entah lah. Aku happy, tapi dalam masa sama aku cam terharu? Ke sayu? Entahlah. Yang penting aku happy. Dan doa aku semoga abang aku dan family bahagia sehingga ke syurga. Jangan lupa tanggungjawab terhadap keluarga dan sentiasa diberkati kehidupan dia dan keluarga. Paling penting aku nak anak sedara comel comel haha xD

Apa-apapun ayuh layan sedikit gambar.



Ni je gambar yang aku ada masa bersanding. Sebab aku dengan adik aku kejar flight. Flight kitorang balik ke JB pukul 3. Kendurinya nasib baik jam 12.30. Kalau tak memang aku tak pergi.

herher.

Apa-apapun nantikan kenduri di KL pula inshaAllah :)

Monday, 30 March 2015

#edisimakan - Restoren Pondok MS Beriyani

Assalamualaikum,

Hai, ada hashtag baru. Nama dia #edisimakan. Hashtag ini ditubuhkan untuk aku share berkenaan tempat tempat makan menarik yang aku pernah pergi dan insyaAllah aku akan buat review sebaik mungkin.

Jadi, untuk first entry ini, aku nak cerita pasal nasi beriyani johor. Setahu aku, johor memang terkenal dengan nasi beriyani gam. Tapi aku tak pasti nasi beriyani yang aku makan ni nasi beriyani gam ke apa. Yang aku faham, resepi dia sama je, yang bezakan ialah cara masak dia. 

Boleh tengok video bawah ni kalau nak tahu pasal cara masak beriyani gam.



Gigih aku google tempat makan beriyani yang best kat JB ni. Memula kalau search, keluar Abah Nasi Beriyani, tapi tengok review orang cakap biasa-biasa je. Pastu tah macam mana, boleh pula ternampak komen orang, sedap lagi makan kat MS. Apa lagi, dengan kuasa google, aku cari lah Pondok MS Beriyani. Rupanya dekat je. Kat Bandar Baru Uda. Rating dia pulak kebetulan nampak 8.8/10. Ni mesti sedap ni.

Alkisahnya, malam tu ajak kat group The Biggest Loser. Ajak ayam je, sekali ada sorang ni ajak keesokannya. Kita bagai perut kosong dihulurkan nasi goreng cina, siap-siap terus gerak pi.

Lokasi dia senang sangat. Tahu Plaza Angsana? Haa, dia depan sikit dari parking lot angsana, kat kawasan yang banyak kedai kucing. Kalau tak tahu boleh google.

Harga pada aku murah. Dengan portion yang banyak, dan sedap, memang terbaik lah. Lima bintang aku bagi. Haha.

Nasi beriyani ada ayam dan kambing, dua-dua  berharga RM8. Murah kan?
Pastu percuma kuah dhal dan pencuk. Pencuk tu kalau dalam bahasa aku, acar timun nenas lah. Free refill. haha.
Masa dia mintak order tu, terus tanya, nak apa. Aku masa datang tu dah blur blur je nasib baik lah dia takde jual lembu. Cuma ada kambing dan ayam je. Aku kambing ni tak bape makan sangat.

Ayam dia memang lembut gila. Lembut gila punya, tarik sikit dah tercerai dari tulang.MasyaAllah. Sampai aku bungkus bawak balik tahu.





Rate yang aku boleh bagi ialah
Kebersihan - 4.5/5
Rasa - 4.5/5
Harga - 4.5/4
Servis - 4/5

Itu sahaja. Lepas makan kat sini, kitorang ke JPO. Aku pulak masa ni bawak RM4 je wakakakakak. Memang takde la membeli hehehehe.

 Alamat Restoren Pondok MS Beriyani:
Jalan Padi Emas 2, Bandar Baru UDA, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia

Kalau tak silap, dia ada juga sediakan perkhidmatan katering dan majlis.
Apa-apapun, kalau datang JB, jangan lupa cuba beriyani ni. Hehe. Bye bye talk to you later. 




Monday, 16 March 2015

#edisijelajah - Kota Singa, sekali lagi.

Assalamualaikum,

Harini aku nak cerita pasal perjalanan aku ke Kota Singa, sekali lagi. Ya ini untuk kali ke empat aku pergi Singapura. Kali ni punya perjalanan very smooth sebab aku dah tahu banyak benda dan dah belajar dari kesilapan. Hehe.

Hari sebelumnya, settlekan passport Aliaa dan juga buat tukaran duit. Untuk perjalanan kali ni, aku bawa RM100 je bersamaan 37 SGD. Hmm dengan nilai tukar SGD 1 = RM2.68. Jatuh teruk duit Malaysia. 

Perjalanan bermula dari JB Sentral. Macam biasalah.Okay, cara mudah nak pergi Singapore dengan menaiki bas ialah naik dari JB Sentral. Mula-mula, masuk kat bangunan kastam Malaysia tu untuk settlekan passport korang. Lepas tu, bila dah settle passport, turun kat tempat perhentian bas A kalau tak silap. Yang aku ingat, lepas kastam ada eskalator, turun je situ. Bawah tu ada tempat bas. 

Perjalanan kali ini, aku pilih untuk ke Woodland MRT Station. Sebab kat situ ada jualan tiket Singapore Tourist Pass. Untuk ke Woodland MRT, korang kena naik bas SMRT 950. Boleh tanya kat orang-orang situ kalau tak sure nak naik bas apa. Jangan buang tiket yang korang dapat tu. Macam biasa lah kan. Harga macam biasa, RM1.50.

Perjalanan dia agak jauh sikit, tak macam dari Woodland CIQ ke Kranji station. Turun hanya kat Woodland MRT tau sebab kat situ je ada jual tourist pass.

Ini ialah rupa bentuk Singapore Tourist Pass. Kami beli untuk 1 Day pass dimana merangkumi unlimited rides untuk MRT, LRT dan BUS di Singapore ini. Harga boleh tengok kat bawah ni. Untuk maklumat lanjut boleh tengok kat website dia: [Link]

Berbaloi dan menjimatkan masa sebenarnya sebab dah tak payah fikir nak beli tiket kat mana berapa harga apa semua. Jangan lupa dapatkan map masa korang beli tiket tu.

Tips #1 - Beli Singapore Tourist Pass.
Tips #2 - Buat kajian dulu nak pergi mana dan dapatkan stesen terdekat dengan tempat korang nak pergi tu. 

So, destinasi pertama ialah ke Merlion Park iaitu signature Singapore ni. Orang kata kalau tak pergi sini macam tak sah. Kami turun di station Raffles Place. Dari Woodland, boleh teurs ke Raffles Place ni. Ikut Marina South Pier line tau. Line warna merah. Perjalanan ambil masa dalam 30-40 minit jugak dari Woodland ke Raffles Place. Dari Raffles Place, keluar ikut pintu H, dan belok ke kanan. Kiranya, kalau korang tak sure nak pergi mana, keluar dari pintu H tu, tengok belah kanan ada laut, then ikut je laut tu. 

Sepanjang laluan ke Raffles Place tu, akan nampak banyak arca yang dibuat untuk memperingati tempat tu. Dan kat situ ada jugak auntie jual aiskrim. Korang beli lah ye haha.

Anak tiri merlion kot ni hehe.

Berlatar belakangkan Merlion dan Marina Bay Sands.

Ni masa beratur beli tiket Singapore Tourist Pass.

Dalam MRT sempat lagi posing. Macam LRT kita je.

Ni dalam perjalanan dari Raffles Place MRT ke Merlion Park tu. Ni la yang aku cakap arca tu. Ada kobau depan kitorang tu.

Berlatarbelakangkan singa dan juga bangunan tinggi di Singapura.

Dalam MRT.

MRT kosong takde orang.

Selfie satu kali.

Then, lepas je kat Merlion Park tu, kitorang bergerak ke Marina Bay Sands. Untuk ke Marina Bay Sands, korang kena naik Circle Line dan berhenti di Bayfront. Apa yang korang kena buat ialah naik dari Raffles Place (Marina South Pier line) berhenti kat Marina Bay, kemudian tukar train naik Circle Line berhenti di Bayfront. Turun je kat Bayfront korang akan disambut oleh casino. HAHA. Takde ah. Keluar station tu, dia dalam mall sebenarnya. So keluar je station tu kitorang keluar dalam mall. Nama mall tu ialah The Shoppes at Marina Bay Sands. Memang tak mampu der nak shopping sini. 

Kemana kita lepas ni? Kitaorang nak pergi ke Garden By The Bay. Tapi pada pendapat aku, Garden By the Bay pada waktu siang tersangatlah bosan. Haha. Malam mungkin cantik. Aku tak pernah sampai lagi, inshaAllah nak try pergi sana waktu malam untuk tengok Light Show kat Marina Bay Sands tu. 

Laluan ke Gardens By the Bay melalui Marina Bay Sands Hotel

Laluan dari Marina Bay Sands hotel ke Gardens By The Bay.
Berehat sebentar di Malay Garden, Gardens by the Bay. Aku bawa bekalan roti sandwich. Aisyah beli nasi beriyani di 7 eleven.
Satu benda yang aku kagum ialah 7 eleven di Singapore menyediakan makanan yang terbaik gila!!
Tak tipu beb.Aku tak faham kenapa 7 eleven Malaysia tak macam Singapore punya.


OCBC Skytree yang aku rasa malam cantik gila.

Acah-acah. HAHAHA.

Skytree lagi.

Lepak sekejap je sebab Gardens By The Bay ni sumpahlah bosan. HAHAHAAH.

Then, lepas tu kami bergerak ke Kg Glam pulak. Sebab plan nak Zohor dan Asar di Masjid Sultan kat Kg Glam ni. So, macam mana nak ke KG Glam?

Caranya kami dari Bayfront tu, ambil Downtown Line tau. Berhenti kat Station Bugis. Dari station Bugis, keluar kat pintu...... HAHAAHAH kitorang tersalah pintu sebenarnya. Tapi berjaya sampai cuma jauh sikit. Kitorang keluar pintu yang dekat dengan Bugis Junction. Senang, cari Raffles Hospital. Dari Raffles hospital, korang boleh pergi ke Kampung Glam dan juga Bugis Street.

Kat Kampung Glam, lebih kurang macam kawasan Penang, Jalan Dhoby JB dan Ipoh. Kawasan dia berlatarbelakangkan bangunan zaman dulu-dulu dan ada banyak kafe hipster kat sini. Tak kurang jugak banyak street art boleh didapati kat Kg Glam ni.

Depan Masjid Sultan.
 Masjid Sultan tengah renovate, tapi masih boleh digunakan lah. 

Anyway, lepas solat di Masjid Sultan, tengok-tengok souvenir kat kawasan tu. Pastu plan gi makan or minum dulu lah sebab tekak haus sangat. Kalau datang Singapore ni, aku tak faham kenapa banyak minum air. Mungkin sebab kawasan dia panas. So, minum petang kali ini ialah kat Singapore Zam Zam. Famous restoran ni. Hehe. Singapore Zam Zam ni terkenal dengan Briyani dan Murtabak dia. Tapi kami tak beli pun murtabak. Hehe.


Depan kedai.

Sementara tunggu air.

Yeahhhhh dah dapat makanan.

Selfie satu kali.

Menu yang ada.
antara street art yang ada.

Lepas makan, kami pun bergerak ke Bugis Street untuk beli souvenir. Aku macam biasalah, malas nak beli dah. Haha bukan ada nak bagi siapa-siapa pun kalau aku beli pun.

On the way ke Bugis Street
Kat Bugis Street ni boleh kata macam central market lah, tapi lebih sibuk dan sempit. 
Kalau nak beli souvenir biasanya orang beli kat sini. 


Dalam Bugis Village.

Otw balik.
 So, sebelum pulang tu, kami makan dulu kat 7e. Aku lah yang makan. Weh makanan dia terbaik. Aku dah rasa tiga makanan 7 eleven singapore, memang terbaik dan berpatutan (tanpa convert harga). Untung orang Singapore ni haha. Jangan risau, dijamin halal oleh organisasi yang sepatutnya di singapura. 

Jadi, kami menuju ke Woodland semula sebelum pukul 9 untuk refund balik Tourist Pass tu. Tourist pass tu harganya SGD 10, tapi deposit SGD 10 makanya harga total ialah 20$. Tapi boleh refund balik. Ada beberapa station je yang jual tourist pass ni. 

Lepas dah refund tu, kami jalan-jalan di sekitar Woodland MRT ni. Bukan nak cakap apalah tapi Woodland MRT ni penuh makanan je weh. Serius. Ada macam gerai-gerai kat situ jugak. Sempatlah merasa aiskrim biskut ni. Harga ialah $1.20 hehe. Sedap. Aisyah sampai beli dua kali. Haha.


Chicken Briyani Singapore Zam Zam.



Jadinya, bila dah berhenti kat Woodland tu, turun kat bawah, naik bas 950 kat Berth 14. Harga masih $1.50. Dan berhenti kat Woodland CIQ dulu kemudian baru sampai kastam JB Sentral.

Jadi, total perbelanjaan kali ni ialah seperti berikut:

Tambang JB Sentral ke Woodland MRT - RM1.50
Singapore Tourist Pass - $20 ($10 refundable).
Ice Cream Sandwich - $1.20
Chicken Kebab - $4
Mashed Potato @ 7 Eleven - $2.90
Air Pink Guava @ 7 Eleven - $1.70
Tambang Woodland MRT ke JB Sentral - $1.50
Briyani Chicken - $6.50 (Aku bayar $5) hmm.
Air Kosong - $0.50

Total ialah = 36.80 - $10 deposit maka aku berbelanja sebanyak SGD 26.80 sahaja.

Hehe rasanya cukuplah itu sahaja untuk entri kali ini. Moga kita berjumpa lagi untuk destinasi seterusnya :P

BTW terima kasih kepada owner GoPro, Shafiq Izwan kerana sudi meminjamkan kami GoPro beliau :DD


One loyal friend is worth ten thousand relatives.

Assalamualaikum and Hi. 

DDZ. Ini ialah kod untuk kursus Diploma Sains Komputer UTMKL. Aku dulu bekar pelajar DDZ. Tapi aku masuk setahun je. Lepas tu aku diserap ke UTMJB untuk melanjutkan pelajaran dalam kursus Sarjana Muda Sains Komputer Perisian Grafik dan Multimedia. Anyway aku bukan nak cerita pasal aku punya kursus. Tapi aku nak cerita tentang manusia-manusia yang bersama dengan aku semasa aku dalam kursus tu.

Kami dulu kelas adalah dalam 20 orang. Lepas tu, 5 orang dari DDZ diserap masuk ke UTMJB. Bila kelas ada 20 orang je, lelaki dalam 12 kot ahaha perempuan dalam 7 orang. Jap aku senaraikan nama classmates aku.

Lelaki: Mirul. Shafiq, Is, Ghulam, Alip, Dinie, Sob, Azam, Arwah Duan, Iwan Dush, Apis, Aqmal Kiddo (dah tukar course), Bawang, Faeez, Firdaus.

Perempuan: Aku, aisyah, sarah, kim, fatin, aliaa, wanie, yana, ain.

Bayangkanlah bape ketul sangatlah kan. Lima orang hilang dari kelas terasa kosong lah kot. HAHAHAA kot.

Anyway bukan nak cite pasal diorang, tapi aku sekadar nak update kat sini perjumpaan yang jarang-jarang kitorang buat. Yelah nak jumpa selalu bukannya senang ye tak. 

Haritu masa kelas Web, dapat whatsapp dari Kim, pasal Shafiq ajak pergi makan burger bakar. Aku tak paham kenapa setiap kali kitorang buat meetup mesti kat burger bakar abang burn tu. Takpelah. Tak kisah tentang itu.

Moh lah kita lihat beberapa keping gambar yang kitorang amek masa burger bakar ni.






Lepas makan kat Burger Bakar tu, kitorang gi Dataran JB. Pun aku taktau kenapa kalau lepak ngan diorang ni mesti ke Dataran JB jugak HAHAHA. 

Masa kat sini, Sarah ajak main game. Memula macam malas, tapi bila Sarah insist main, kitorang pun main ah kan. Nama game tu pembunuh polis. Best jugak ah. 3 kali aku jadi pembunuh, 4 kali pembunuh menang. Hebat betul pembunuh ni. Polis ada dua kali awal-awal dah kena buang. Haha. Memang terbaik lah game tu. Mungkin lebih seronok kalau main ramai-ramai. Hehe. 

Kitorang main game tu sampai pukul 1 pagi weh HAHAHA lepas main terus balik, aku terbongkang tido dengan lenanya. 

Nak dijadikan ceritanya, banyak benda berlaku masa hari ni. Antaranya, teman si Aliaa pergi buat passport tapi tak buat sebab dia lupa bawa passport lama. Aku gembira betul dengan statement dia tu. HAHA. Lepas tu, malamnya ingat nak buat lah, sampai-sampai je kat UTC tu, dah tutup account pulak. Aduhmak lagi lah serabut. haha. 

Buat passport tu sebab nak pergi singapore. Pasal singapore nanti aku buat entri lain. Aku memang berjalan je kerja dua tiga harini . PSM tah kelaut. InshaAllah aku akan speed up sekarang ni hehe.

So, sebagai penutup, terima kasih ye diucapkan kepada rakan-rakan untuk malam yang indah ini. Aku bersama dengan diorang ni setahun je, tapi Alhamdulillah friendship tu masih lagi kuat. Hehe. Walaupun tak rapat dengan semua (especially lelaki) tapi so far nak bergurau tu tak perlu nak jaga perasaan orang sangat. Haha. Itulah petanda kita selesa dengan orang tu.

Okaylah, good luck ye kepada sahabat semua. Yang mana nak PSM1 tu, good luck, yang mana nak PSM 2 tu, marilah kita sedar diri kita hehe.

Bye bye see you next entry :)

Berlarilah

Pada suatu hari, aku masih ingat, aku duduk depan pc kat office di Damansara Height, sedang kusut memikirkan masalah yang melanda diri aku ...