Thursday, 13 November 2014

Entri Khas - Makan2 @ Tokyo #EdisiJelajah

Okayyyy last last.
HAHAHA. Kalau annoyed ngan blog aku boleh berambus sekarang :PP

Kali ni aku nak ceritakan benda yang aku makan kat Tokyo. Hmmmm I'm so in love with Japanese foods. Heaven.

Udon at Hanamaru Udon, Harajuku.
Sedappppp. Tapi aku prefer berkuah sikit.
420 yen



Nasi ayam kat klia2 yang menjadi punca sakit kepalaku.


Potato and Chicken kebab at Star Kebab Take Away, Akihabara.
600 yen.


Air Van Houten Cocoa, the best chocolate drink ever.
190 yen kot. 
 kedai ni jual pisang bersalut coklat. Tapi tak sedap mana pun. Biasa je.
200 yen.



Matcha Ice Cream kat Sensoji Temple.
350 yen kot. Lupa.
Anything with green tea I'm okay.


Onigiri. My favourite food when we are in Japan.
Tapi aku biasanya makan yang tuna je. Salmon punya masin.
Berbiji2 makan benda ni.


 Mochi green tea and red bean paste kat Odeo Market.

Matcha Ice Cream kat Odeo Market. 


Dango
Dango (団子?) is a Japanesedumpling and sweet made from mochiko (rice flour), related to mochi. It is often served with green tea. Dango is eaten year-round, but the different varieties are traditionally eaten in given seasons. Three to four dango are often served on a skewer.



Last food, Ritter Sport kat klia2. HAHAHA.

No comments:

Berlarilah

Pada suatu hari, aku masih ingat, aku duduk depan pc kat office di Damansara Height, sedang kusut memikirkan masalah yang melanda diri aku ...