Posts

Showing posts from May, 2014

#SCVJAPAN - PART 3

Image
Hai, bertemu kembali dalam penceritaan jepun saya. Haha. Dah nak masuk bulan 6 tapi tak habis cerita lagi. Hihi maaf lah. Kekangan masa...

Okay jom tengok gambar. 

Ni masa sebelum bergerak. Masa ni kami tengah tunggu Pegawai dari KIT cawangan Kitakyushu. Yang kitorang nak pergi ni kat Shiniizuka. So planning nya pagi ni, kita akan melawat ke Kitakyushu Museum. Jadi sementara tunggu pegawai KIT tu datang, kita main game dulu. 
Lat tali lat dulu. haha.
Ni lah tempat tidur kitorang. Nanti aku share gambar tempat tidur aku (kalau ada gambar :P) 
Tak sah kalau tak amek gambar kat stesen ni. 
Ajar Dr Shah pakai monopod. Minat betul Dr kat monopod aku. 
Testing sikit pakai monopod. 
Ini lah hasilnya. Muahaha

So sekarang kita kat Kitakyushu Museum of Human History and Natural History. Dalam ni ada dinasour, ada macam2 la. Haha tapi museum kot. Bosan~~


Spaceworld. Berhadapan dengan museum tadi. 
Masa kat museum tu ada pameran neko (kucing). Since aku ni seekor kucing aku kena ambik gambar ngan…

#SCVJAPAN - PART 2

Image
Halo assalamualaikum

Maaf lambat benor update. Banyak sangat kerja. Hehe.
Nak cerita pasal Day 2 aku kat jepun haritu. Setelah seronok malamnya berbath tub bagai, bangun pagi untuk breakfast, makanan memang ohsem.
Ini ialah breakfast aku pada hari pertama. Ye rakan-rakan. Pagi-pagi dah melantak nasi. JICA punya breakfast ialah percuma untuk penghuninya. So pagi tu kitorang makan nasi, croquette, sayur rebus, lobak goreng, telur dadar dan ikan rebus. Ok memang sedap. Ok rindu JICA *tetiba*

Ni esyalaa dan meerah. Ye kawan-kawan saya seronok menjamu selera. HEHE. Kemudian kitorang jalan kaki dari JICA ke station. Dalam lima minit je perjalanan. Sepanjang-panjang perjalanan tu ada bunga cantik2. 

Selfie jap haha. 
Bunga Sakura sepanjang perjalanan. Tapi kat tempat kitorang gi ni, dia macam dah luruh sikit. 
Laluan dia bersih kan? 
Basikal letak gitu je. Takde kunci. Kalau kat malaysia kena rembat dah. 
Stesen Yahata. Kalau nampak macam kapten tepi tu, dia memang akan duduk kat tepi tu da…