Monday, 9 December 2013

Edisi Jelajah - Kuching, Sarawak

Hai, pada 1-4 Disember yang lepas aku berkesempatan pergi ke Kuching, Sarawak bersama rakan-rakan kelas untuk mengikuti workshop (dalam BM ape ea?) dibawah program International Conference of Interactive Digital Media dan program Interactive Media Conference 2013.

Dugaan nak pergi sana tu memang banyak la. Tak tipu punya bro. Bahaha. Tapi alhamdulillah kami berjaya meredah onak duri tiba di Kuching (penipu, padahal naik kapalterbang).

So, untuk trip kali ni, terlalu banyak #myfirsttime aku.
  1. Naik kapal terbang
  2. Naik bot / sampan 
  3. Pergi Kuching
  4. Melawat Unimas
  5. Join international conference. 
  6. Entah la macam banyak je haha.
A ah aku memang loser tak pernah naik kapal terbang. Tapi aku pernah pergi luar negara. AHAHAHA Singapore jeee ponnnnn isk.

So kat sini aku nak share gambar saje kot hehehe.

1hb Disember - KUL KCH by Malindo Air

Thank you Malindo Air for such great hospitality you gave to us. I will definitely use Malindo Air for next vacation :P

Ni gambar kengkawan saya yang dari JB ke KLIA. Aku balik KL masa ni, haha. So aku jumpa deme ni lewat.





Sempat lagi amek gambar ngan mak and abah haha.



Dah sampai Kuching International Airport

Kami menetap kat sini.
Nasihat aku, kepada Melayu, takpayah stay hotel ni. Hotel ni okay. Best. Tapi sekeliling dia kawasan Cina. So payah nak cari makan

Day 2 - 2nd December 2013 

ICIDM Workshop @ UNIMAS.



Speaker untuk salah 1 workshop.
Prof Mark Billinghurts dari University of Canterbury, Christchurch NZ.
Bapa ARToolKit beliau ni merangkap Supervisor kepada Supervisor aku. Hehe.

Try Google Glass yang dibawa oleh Prof Mark


Gambar kenangan bersama prof Mark

Gambar kenangan bersama speaker #2 - Mr Safwan Abd Karim, Art Director untuk Animonsta Studio.

Gambar kenangan

Day 3 - ICIDM Keynote Speech and Opening Ceremony @ Pullman, Sarawak




Roti paling sedap di alam semesta

Gambar kenangan dengan semua peserta ICIDM. 

Interactive Technology Conference 2013 @ UNIMAS

Untuk sesi ni adalah student dialogue, perkongsian projek UTM UNIMAS, dan establishment of Malaysian Digital Media Student Chapter.



Syafiq berkongsi projet KiHect 


Sign sign haha


Day 4 - Visit Sarawak Cultural Village and Kuching Waterfront.

 





The only cat aku jumpa kat Kuching.

Akhirnya jumpa India Street 


Dan pada malamnya kami pun check out KCH hehe.
Balik kami naik AirAsia.
1 word, malindo lagi besttttttttttttttttttt.

Tata titi tutu.
Gambar semua dari kamera Iwan. Dari kamera aku nanti aku akan share apa yang aku makan kat sana.

Sorry bahasa rojak :PP

No comments:

Berlarilah

Pada suatu hari, aku masih ingat, aku duduk depan pc kat office di Damansara Height, sedang kusut memikirkan masalah yang melanda diri aku ...