Monday, 9 December 2013

Edisi Jelajah - Kuching, Sarawak

Hai, pada 1-4 Disember yang lepas aku berkesempatan pergi ke Kuching, Sarawak bersama rakan-rakan kelas untuk mengikuti workshop (dalam BM ape ea?) dibawah program International Conference of Interactive Digital Media dan program Interactive Media Conference 2013.

Dugaan nak pergi sana tu memang banyak la. Tak tipu punya bro. Bahaha. Tapi alhamdulillah kami berjaya meredah onak duri tiba di Kuching (penipu, padahal naik kapalterbang).

So, untuk trip kali ni, terlalu banyak #myfirsttime aku.
  1. Naik kapal terbang
  2. Naik bot / sampan 
  3. Pergi Kuching
  4. Melawat Unimas
  5. Join international conference. 
  6. Entah la macam banyak je haha.
A ah aku memang loser tak pernah naik kapal terbang. Tapi aku pernah pergi luar negara. AHAHAHA Singapore jeee ponnnnn isk.

So kat sini aku nak share gambar saje kot hehehe.

1hb Disember - KUL KCH by Malindo Air

Thank you Malindo Air for such great hospitality you gave to us. I will definitely use Malindo Air for next vacation :P

Ni gambar kengkawan saya yang dari JB ke KLIA. Aku balik KL masa ni, haha. So aku jumpa deme ni lewat.





Sempat lagi amek gambar ngan mak and abah haha.



Dah sampai Kuching International Airport

Kami menetap kat sini.
Nasihat aku, kepada Melayu, takpayah stay hotel ni. Hotel ni okay. Best. Tapi sekeliling dia kawasan Cina. So payah nak cari makan

Day 2 - 2nd December 2013 

ICIDM Workshop @ UNIMAS.



Speaker untuk salah 1 workshop.
Prof Mark Billinghurts dari University of Canterbury, Christchurch NZ.
Bapa ARToolKit beliau ni merangkap Supervisor kepada Supervisor aku. Hehe.

Try Google Glass yang dibawa oleh Prof Mark


Gambar kenangan bersama prof Mark

Gambar kenangan bersama speaker #2 - Mr Safwan Abd Karim, Art Director untuk Animonsta Studio.

Gambar kenangan

Day 3 - ICIDM Keynote Speech and Opening Ceremony @ Pullman, Sarawak




Roti paling sedap di alam semesta

Gambar kenangan dengan semua peserta ICIDM. 

Interactive Technology Conference 2013 @ UNIMAS

Untuk sesi ni adalah student dialogue, perkongsian projek UTM UNIMAS, dan establishment of Malaysian Digital Media Student Chapter.



Syafiq berkongsi projet KiHect 


Sign sign haha


Day 4 - Visit Sarawak Cultural Village and Kuching Waterfront.

 





The only cat aku jumpa kat Kuching.

Akhirnya jumpa India Street 


Dan pada malamnya kami pun check out KCH hehe.
Balik kami naik AirAsia.
1 word, malindo lagi besttttttttttttttttttt.

Tata titi tutu.
Gambar semua dari kamera Iwan. Dari kamera aku nanti aku akan share apa yang aku makan kat sana.

Sorry bahasa rojak :PP

Wednesday, 6 November 2013

#myfirsttime - Skytrex Adventure

Hai
Semalam bersamaan 5 Nov 2013, aku gi main Skytrex.

Apa itu Skytrex?
SKYTREX Adventure provides an organized outdoor ‘eco-recreational cum educational’ activity which will take the participants from tree to tree via series of aerial obstacles suspended at 3 meters to 22 meters in the air.

The first of its kind in Malaysia, SKYTREX Adventure is a place where you can enjoy jungle trekking from a height never reached before – via the canopy! Test your agility, challenge your fear, walk, crawl, glide and swing through our different challenges in the sky, in total safety while appreciating the wonders of the Malaysian Tropical Rain Forest.


More info : http://www.skytrex-adventure.com/

Untuk tempahan, hanya boleh dibuat secara online. Dan setiap sesi ada diberitahu berapa limit orang.

Kitorang amek Extreme Challenge. Memang extreme bak hang. Aku kat atas tu menyumpah2 haha. Kat atas tu tak takut tinggi tau tapi takut goyang2. Obstacle ada dalam 30 kot. Entah lah.

Malam 5 Nov tu aku tidur rumah Ewa. Esoknya konon nak bangun awal nak buat sarapan. Hampeh. Aku bangun lewat ewa pun sama. Last2 siap2 terus gerak amek rakan2 Ewa.
Pastu tetiba baru tahu yang aku terlebih booking T_T
Kemudian aku call la sape2 yang nak ganti, last2 ada jugak iaitu Amira Nasrun. Haha thanks Mira :*

Pengalaman?
Terbaik aa walaupun kat atas tu aku menyumpah2 taknak main lagi dah.
Kat atas tu takde la gayat sangat , em tak gayat actually, tapi nak melepasi halangan tu memikir dua tiga kali. Disebabkan tangan aku ni memang kuat lah sangat maka aku jadi payah gila. Lagi satu sebab aku ni boleh tahan ringan HAHAHA so kat atas tu aku bergoyang kuat betul HAHAHA.

Bangang

Papepun thanks kepada Ewa sebab ngajo aku benda2 pelik ni haha.

Jom enjoice picture :P

Gambar ada yang ihsan Pet (Kawan Ewa). Camera aku tak guna sebab battery low pasal guna Waze T_T



time ni aku terjatuh haha






Dan harini aku sakit badan T_________T

Resepi Laksa Johor

Hi. Ini ialah resepi untuk 1 paket spaghetti. Biasanya 1 paket spaghetti boleh makan dalam 10 kali. Ikut kuat mana kau makan. Hehe.  Re...