Tuesday, 21 September 2010

Edisi Jelajah : Part 4 Wangsa Maju.

Lokasi : Pantai Dalam, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
Tarikh : 18 September 2010.

Yaaaa kali ini anda bersama saya lagi, Kak Catt dalam edisi jelajah kali ini. Pada edisi jelajah kali ini kami membawakan anda ke satu tempat yang boleh tahan syoknya di Kuala Lumpur ini iaitu di rumah aku.

Plannye begini, aku, Aiman dan Alep nak gerak ke rumah Syafiq ada open house lepas tu gerak pergi Wangsawalk, makan-makan ke lepak lepak ke kan. Lepas tu, rumah syafiq pulak open housenya lambat. Jadi aku cakap dengan Aiman, you gerak rumah I dulu. Aiman pun okay . Aku okay je lah kan memandangkan Aiman ada kereta. Heheh senang betul lah orang yang dah ada kereta ni.

Pagi tu aku online kejap, lepas tu tiba tiba si Jack Sparrow tegur aku. Jack @ Harith Zamree namanya haha. Aku pun ajak je lah dia memandangkan dia pun ada kat KL. Transit KL jap baru dia balik ke Lumut.

So, pagi tu lepas pergi jemput Alep ngan Aiman, dorang pun beraya rumah aku. Patutnya ada lagi sorang ikut. Tapi dia takde. You kalau baca ni, you mesti jeles. HAHA you rugi tak ikut I, tapi takpe you kena ikut ayah you pergi raya. Hee :) Gedik sat.

Aiman dengan Alep gembira je makan rumah aku. HAHA.
Menu makanan rumah gua.
Yaa menu makanan agak special. Sebabnya hari tu mak aku ada buat makan-makan sikit untuk saudara mara yang datang. Sebab tu lah ada roti jala, rendang dan nasi impit. Memang rezeki terpijaklah si Aiman dengan Alep. Kalau you ada sekali mesti lagiiiiiiiiiiiiii best! :D

So lepas zohor, kitorang gerak rumah Syafiq. Amik si Jack kat LRT Titiwangsa. Yela memandangkan rumah Syafiq kat Wangsa Maju, so angkat je lah si Jack kat situ. HAHA malas aku nak cerita apa yang terjadi masa ni.

Sementara menunggu turn nak makan nasik hehe.
Lepas makan. HAHA.
Ni pose maut sebelum blah gerak karok :P

Makanan kat rumah Syafiq ni, ala-ala chinese food sikit. Yelah dah family dia pun ramai cina. Lepak jap rumah dia, makan jap dan lepas tu kitorang culik la si Syafiq. HAHA oh btw, thank you Uncle Sallehuddin for the duit raya! :DD Dapat duit raya then pergi karok. Haihh apa nak jadi. HAHAHA tak sedar diri betul. Padahal esoknya nak balik tu. Grr.

Karok lepas gian sat. Okay la kat Bintang Gemilang. Sejam RM10. Sumbat la bape orang dalam tu takde hal punya. Dia bukan macam Redbox, kira kepala. Okaylah. Murah. Walaupun tak banyak lagu baru macam Redbox. Kitorang amik dua jam. HAHA dah lama tak karok. Bila dah karok, hahahha semua macam apa je. First time aku karok dengan jack! HAHA.

Makan makan A&W.
Takde kerja.

Lepas tu gerak Wangsawalk. Gerak wangsawalk, makan lahh apa lagi! :DDD Makan dan gosip gosip. HAHAH aku kalau jumpa budak budak ni kalau tak gosip memang tak sah lah der! :D So habis sudah edisi jelajah kali ni. Aku paksa Aiman hantar aku balik rumah. Yela dah pukul 10. Aku memang malas lah kan nak balik sorang sorang. Heee.

Esoknya pulak, aku ada buat open house. Bukan aku buat, tapi mak aku. Tapi aku boleh lah jemput kawan-kawan. Tapi aku nak jemput sape je pun, kawan-kawan aku semua dah gerak U masing-masing. Yang aku jemput, dua makhluk yang terdekat je lah. Tengku Aizat dengan Syafiq. HAHA Dah dorang je yang aku memang kompem boleh datang.

Have you seen this person?! 
HAHA bodo.
So sebagai hadiah, aku cuma ada gambar ni je hehe. Dorang semua lenjan laptop aku. Yang si Syafiq ni kira pemegang rahsia aku paling mantap la. Ade ke patut die godek aku punya laptop masa aku teman si Misai ni pergi beli topup, segala rahsia aku dia dah tengok. Grrrr! Syafiq, aku percaya kat ko! HAHAHA. Yang si Misai pun sama. HAHAH aku percaya dia :) HAHA . Lepak lepak jap, maghrib baru dorang blah. Aku ingat nak balik dengan diorang sekali, yela diorang pun dok area situ jugak. Tapi aku fikir barang aku banyak gila, masak aku nak angkut dalam ferrari oren tu haha.

Hmm aku rasa Edisi Jelajah aku tamat lah kan. HAHA . Tapi aku tak tau lah kan kalau tiba-tiba sabtu ni aku buat edisi Jelajah ke Rawang pulak? :)))))

Okay gua nak g makan, kul 2 japg ada kelas. Bye bye :DD

No comments:

on the way menjadi dewasa (kot)

Menjadi dewasa. Tidak pernah diberitahu oleh sesiapa bahawa menjadi dewasa adalah berarti menjadi manusia yang harus membuat pilihan. Life i...