Tuesday, 21 September 2010

Edisi Jelajah : Part 4 Wangsa Maju.

Lokasi : Pantai Dalam, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
Tarikh : 18 September 2010.

Yaaaa kali ini anda bersama saya lagi, Kak Catt dalam edisi jelajah kali ini. Pada edisi jelajah kali ini kami membawakan anda ke satu tempat yang boleh tahan syoknya di Kuala Lumpur ini iaitu di rumah aku.

Plannye begini, aku, Aiman dan Alep nak gerak ke rumah Syafiq ada open house lepas tu gerak pergi Wangsawalk, makan-makan ke lepak lepak ke kan. Lepas tu, rumah syafiq pulak open housenya lambat. Jadi aku cakap dengan Aiman, you gerak rumah I dulu. Aiman pun okay . Aku okay je lah kan memandangkan Aiman ada kereta. Heheh senang betul lah orang yang dah ada kereta ni.

Pagi tu aku online kejap, lepas tu tiba tiba si Jack Sparrow tegur aku. Jack @ Harith Zamree namanya haha. Aku pun ajak je lah dia memandangkan dia pun ada kat KL. Transit KL jap baru dia balik ke Lumut.

So, pagi tu lepas pergi jemput Alep ngan Aiman, dorang pun beraya rumah aku. Patutnya ada lagi sorang ikut. Tapi dia takde. You kalau baca ni, you mesti jeles. HAHA you rugi tak ikut I, tapi takpe you kena ikut ayah you pergi raya. Hee :) Gedik sat.

Aiman dengan Alep gembira je makan rumah aku. HAHA.
Menu makanan rumah gua.
Yaa menu makanan agak special. Sebabnya hari tu mak aku ada buat makan-makan sikit untuk saudara mara yang datang. Sebab tu lah ada roti jala, rendang dan nasi impit. Memang rezeki terpijaklah si Aiman dengan Alep. Kalau you ada sekali mesti lagiiiiiiiiiiiiii best! :D

So lepas zohor, kitorang gerak rumah Syafiq. Amik si Jack kat LRT Titiwangsa. Yela memandangkan rumah Syafiq kat Wangsa Maju, so angkat je lah si Jack kat situ. HAHA malas aku nak cerita apa yang terjadi masa ni.

Sementara menunggu turn nak makan nasik hehe.
Lepas makan. HAHA.
Ni pose maut sebelum blah gerak karok :P

Makanan kat rumah Syafiq ni, ala-ala chinese food sikit. Yelah dah family dia pun ramai cina. Lepak jap rumah dia, makan jap dan lepas tu kitorang culik la si Syafiq. HAHA oh btw, thank you Uncle Sallehuddin for the duit raya! :DD Dapat duit raya then pergi karok. Haihh apa nak jadi. HAHAHA tak sedar diri betul. Padahal esoknya nak balik tu. Grr.

Karok lepas gian sat. Okay la kat Bintang Gemilang. Sejam RM10. Sumbat la bape orang dalam tu takde hal punya. Dia bukan macam Redbox, kira kepala. Okaylah. Murah. Walaupun tak banyak lagu baru macam Redbox. Kitorang amik dua jam. HAHA dah lama tak karok. Bila dah karok, hahahha semua macam apa je. First time aku karok dengan jack! HAHA.

Makan makan A&W.
Takde kerja.

Lepas tu gerak Wangsawalk. Gerak wangsawalk, makan lahh apa lagi! :DDD Makan dan gosip gosip. HAHAH aku kalau jumpa budak budak ni kalau tak gosip memang tak sah lah der! :D So habis sudah edisi jelajah kali ni. Aku paksa Aiman hantar aku balik rumah. Yela dah pukul 10. Aku memang malas lah kan nak balik sorang sorang. Heee.

Esoknya pulak, aku ada buat open house. Bukan aku buat, tapi mak aku. Tapi aku boleh lah jemput kawan-kawan. Tapi aku nak jemput sape je pun, kawan-kawan aku semua dah gerak U masing-masing. Yang aku jemput, dua makhluk yang terdekat je lah. Tengku Aizat dengan Syafiq. HAHA Dah dorang je yang aku memang kompem boleh datang.

Have you seen this person?! 
HAHA bodo.
So sebagai hadiah, aku cuma ada gambar ni je hehe. Dorang semua lenjan laptop aku. Yang si Syafiq ni kira pemegang rahsia aku paling mantap la. Ade ke patut die godek aku punya laptop masa aku teman si Misai ni pergi beli topup, segala rahsia aku dia dah tengok. Grrrr! Syafiq, aku percaya kat ko! HAHAHA. Yang si Misai pun sama. HAHAH aku percaya dia :) HAHA . Lepak lepak jap, maghrib baru dorang blah. Aku ingat nak balik dengan diorang sekali, yela diorang pun dok area situ jugak. Tapi aku fikir barang aku banyak gila, masak aku nak angkut dalam ferrari oren tu haha.

Hmm aku rasa Edisi Jelajah aku tamat lah kan. HAHA . Tapi aku tak tau lah kan kalau tiba-tiba sabtu ni aku buat edisi Jelajah ke Rawang pulak? :)))))

Okay gua nak g makan, kul 2 japg ada kelas. Bye bye :DD

Friday, 17 September 2010

Edisi Jelajah : Part 3 Kajang dan Cheras.

Edisi Jelajah : Kajang dan Cheras
Date : 16 September 2010
Tempoh masa : Gerak kul 9, balik rumah kul 9.30 malam.(ni aku punya time la korang lain tu aku tktau)

Pada Edisi Jelajah kali ni, aku telah mengembara ke sekitar Kajang dan Cheras. Plan pada mulanya aku nak gerak rumah Haziq je sebab dia ada buat makan-makan sikit. Sekali haihhhh banyak rumah pulak aku pergi kan. Takpe, nama pun ghayoooo! :D

Aku tak tau nak cerita dari mana. Ok takpe aku cerita dari saat Haziq ajak aku. Memula dia ajak aku dekat IM. Aku pun okay jela memandangkan aku memang nak beraya kan. Lepas dah bincang semua, so aku gerak Kajang nanti dia amik aku kat KTM Kajang. Senang betul kalau member dah ada kereta ni.

Janji pukul 10, tapi aku pukul 10 baru naik tren. Aku keluar awal tapi bus metro macam celaka, boleh pulak dia lepak kat Bukit Angkasa tu sampai setengah jam. Grrr. Haziq dah text aku adoi hahaha. Sampai Kajang, aku nampak Haziq, Ijan dan Boom. Kereta lagi satu ialah Mus'ab dengan Akim. Mati mati aku ingat Mus'ab ada lesen. Rupanya takde. HAHA.

Aku dengan Akim. Makan makan :)) Akim ni banyak cakap kot rupanya. HAHA.
Bakal orang rumah haziq  :P Tu yg tudung hijau tu haha.
Tiga dara yang kena ikut sekali 10 jejaka. wooooo gila! ni kat rumah Haziq Jamaluddin.
Rumah pertama ialah rumah Haziq. Lepas amik aku dengan Tika, semua gerak rumah Haziq. Kat sini aku makan mee goreng (kot?) dengan puding. Haziq, puding mak kau memang sedap! Terbaik gile. Aku suka sangat sangat. Hee. Dan cookies jugak sedap! Thanks haziq :)

Adik Haziq cun dan comel :) HAHA . Kat rumah Haziq memula ada aku, Tika, Ijan, Boom, Mus'ab dengan Akim je. Lepastu datang pulak lagi satu trip. Faruq Arrasyid (Bomoh), Haziq Qz, Zulfadhly, Hazmie, Aizat Hazraf. kalau ada nama aku tertinggal bagitau weh.

Dah habis kat rumah Haziq, kitorang gerak pergi rumah Mus'ab. kat rumah Mus'ab ada sate kajang. Hehe.

Jejaka jejaka.
Ni kat rumah Mus'ab. Kejap je kat rumah dia ni. Tapi best sebab ada sate kajang dan duit raya~ hehehehe. Lepas rumah Mus'ab gerak rumah Akim. Ibu Akim baik :) Rumah Akim ada macam-macam makanan. Tapi perut aku dah full sebab aku makan banyak sangat kat rumah Haziq. Patutnya aku kena simpan space sikit untuk rumah lain. 

Kat rumah Hakim ibu dia masak Nasi Tomato siap dengan lauk lauk bagai. Aku makan spaghetti je sebab aku takut aku nak melabur kalau aku makan nasi tomato. Lama jugak la raya rumah Akim. Masa ni dah plan nak pergi rumah Farhana MPP 5E3 (haha bapak detail). Thanks Hakim sebab sudi jemput aku pergi rumah kau! :)

Dah macam gambar family. Credit : Ibu Akim . Location : Umah Akim. Budak kecik dua orang tu adik akim dan kawannya.
Duduk : Faruq (Bomoh), Haziq, Nazarul (boom), Aku, Kawan adik akim mira kot nama dia, adik akim, Tika.
Berdiri : Hazmie, Mus'ab, Zulfadhly, Aizat Hazraf, Hakim(tuan rumah), Haziq (balak) dan Ijan.

Next location ialah rumah Farhana. So lepas habis area Kajang, kita gerak ke Cheras pulak yaa. Rumah dia ni kat Cheras Utama. Mencanak jugak nak carik rumah dia ni. HAHA. Takpe yang penting bihun sup mak dia memang bikin gua berpeluh peluh. Kesian kat Mus'ab la. Dia taruk cili banyak sangat. Sampai dalam kereta dia pedas HAHA. Memang terbaik lah kan bihun sup dia. Sedap gila. Thanks Farhana sebab sudi melayan kami yang ramai ni! :D

Itu dia Tuan Rumah : Farhanah. Hehe
Dah habis pedas pedas kat rumah Farhana, gerak pulak rumah Ijan. Tapi pergi sekolah jap sebab nak pergi amik Bomoh dengan Che' Mie. Dorang tunggu kitorang kat situ sebab senang. Rumah Ijan pun dekat area situ je. So bila sampai kat sekolah, ada pulak lagi sorang tambahan iaitu Bobo. HAHAH. Bobo pun ada sekali. Dahla bawak kereta takde lesen! Kereta member bapak dia pulak tu. Tak pasal je kang.

TIKL's mesti kenal bustop ni kan kan? :)) Kat sini lah kitorang jumpa si Bobo tu.
Sampai kat rumah Ijan, semua macam dah lemau. Nak makan pun tak larat dah. Kakak sedara Ijan masak mee goreng. yang lain lain semua minum je. masa ni lah semua ingat nak balik dah. Sekali tah sape punya cadangan, nak ajak pergi Rumah Cikgu Zuraidah. Aku okay je. Tapi aku tengok Bomoh dengan Che' Mie dah macam lain HAHAH. Bomoh berdebar debar je. Sumpah kelakar aku tengok diorang . Hee. Ijan pun carik la number cikgu. Carik punya carik jumpa. 1st call cikgu tak angkat. 2nd call cikgu angkat. Hehehe. Lepas abis kt rumah Ijan, semua gerak rumah cikgu. Nasib baik Haziq tau rumah cikgu sebab bapak sedara dia ada tinggal kat situ. So semua pakat pi rumah Cikgu Zuraidah :)

Ni kat rumah Ijan. Minum air je haha. Perut penuh gila.
Sementara tunggu jejaka pi solat, kami snap snap picture. Yela semua cuti kan? :P
Haaaaa sekarang ni lah kemuncaknya trip kitorang ni, ke rumah Cikgu Zuraidah! :D Bomoh punya berdebar dengan Che'Mie tuhan je tau HAHA. Diorang siap patah balik kat kereta pasal tanak pergi rumah Cikgu. Tapi last last pergi jugak.

Area rumah cikgu. Masa ni dah OTW pi rumah cikgu :)
Ini lah dia semua jakun dah sampai rumah Cikgu. HAHA.
Aku boleh kata excited la jugak kan datang sini. Semua ni takde dalam plan pun tapi spontan je. HAHA lihatlah betapa cerianya muka mereka masa datang rumah cikgu. Heeeeeeeee. masa ni semua sibuk lah nak update status kat fb. HAHAHAHA XD
Debaran di rumah cikgu .Hehehe :))

Mine hehe :))
Haziq Hoslan's status updates.
Makan sate woot woot :)) Bak kata bobo "feels like kajang!"
Melantak melantak. HAHAHA tu cikgu. Sempat lagi refresh chemistry yang aku dah lama tinggalkan. -.-'
Cikgu kupas buah.
Banyak jugak yang kitorang dah bualkan dengan cikgu. Cikgu dah nama pun cikgu mestilah bagi nasihat dekat anak murid dia. Hee. Macam macam.

Yaa ini dia khas untuk semua kawan-kawan Teknik KL 2008/2009
Duduk dari kiri : Aku, Ijan, Cik Zuraidah dan Tika.
Berdiri dari kiri : Haziq, Hakim, Hazmie, Syafique, Nazarul, Faruq, Haziq, Zulfadly dan Mus'ab.

Habis beraya rumah cikgu bermakna habislah trip raya kitorang. Haziq hantar aku pergi LRT dan aku pun balik. Budak lelaki lain aku tak tau dorang pergi mana. Balik je rumah terus upload gambar wahahaaah.

Apapun, bagi aku ni la trip raya yang terbaik. Masing masing dah ada kereta so senang nak bergerak. Edisi Jelajah seterusnya, sabtu ini kita ke Wangsa Maju yeeeeeeeeeeee :)) Nantikan .

Lagi satu, aku tak pernah sangka pun yang aku akan keluar dengan diorang ni. Dah la semua budak Mekanikal. Aku je budak awam. Ijan and Tika okay la sekelas dulu. Papepun thanks :)

Credit
Tika untuk beberapa gambar. Gambar yang cun cun semua dari kamera Tika.

Thanks yoo; 
Haziq and Family ; mee, puding yang sedap :)
Mus'ab and family ; sate kajang dan bihun yang best :)
Hakim and family ; spaghetti yang terbaik dan coklat juga :)
Farhana and family ; bihun sup yang marveless dan berasap!! :)
Ijan and family : mee goreng dan rendang ayam yang walaweh :)
most importantly, Cik Hajah Zuraidah ; nasihat yang berguna PRICELESS , dan sate kajang :DD

Special thanks ;
Hakim, Mus'ab dan Tika : Driver.
Haziq, Hakim dan Mus'ab as the planner.
Others : Hazmie, Syafique, Nazarul, Faruq, Balak, Zulfadly,  Aizat Hazraf and Izani.

Raya sakan, assignment? Pi mampuihhhh :P HAHAHAHA. Alaaa nanti aku buat laaaaaaaaaaa!

Edisi Jelajah : Part 2, KLCC.

Edisi Jelajah : KLCC
Date : 14 September 2010

Untuk edisi jelajah kali ini, aku telah mengembara ke KLCC. Bukan lah mengembara sangat, lebih kepada lepak dengan member. Best sangat. Tapi macam biasalah, tak cukup korum ! Aihhhhhh !

Plannya dah lama, sebelum hari raya aku dah cakap dengan diorang nak keluar hari selasa ni. Jadi aku memang kena utamakan mana yang dahulu lah kan kan?

Yang join kali ni ialah Aku, Syafiq, Alep, Teah, Ewa dan Izyan. Plan nak jumpa kat KLCC pukul 12, tapi aku, paham-paham lah memang aku takkan siap awal la kan. Hehehehe :P

Kitorang tengok movie Resident Evil Afterlife. Aku tanak spoilkan mood korang, tapi aku bagi 3.8 je. Ni pada pendapat aku. HEHE. Ending dia? -.-' Tapi minah tu memang lincah. Hehe banyak kali gak la aku mencarut dalam ni terkejut punya pasai. Grrr.



Dah habis tengok movie, makan lah kan apalagi. Lagipun Ewa nak rasa aku punya carbonara. Haha haa tu pun alasan kenapa aku lambat sebab aku nak masak. Hehe. Kat burger king, macam macam yang kitorang dah borakkan. Sape sape yang kena kutuk dengan aku, padan muka. Sape suruh carik pasal. Damn you boom boom :P banyak jugak cerita hot yang aku dah berjaya dengar hehe. Yang paling tak boleh tahan pasal Alep gaduh dengan Megat pasal MLM, cerita Abe pergi Matriks Kedah dan macam-macam cerita lagi. Termasuk lah jugak masalah cinta~ Lalaalalalala~


 Teah cun! Hahaha. masa ni dorang tunggu aku dengan syafiq.
Syafiq Sallehuddin dan Mohamad Alep. Wahahaha gossip boyyyy~ Shafiq otp dengan Aiman .

Aku dan Ewa. Lihatlahh, aku memang suka pakai baju kurung :)
Teah dan Izyan. BFF :))

Apa alep gelak macam tu HAHA.
HAHA i love you :))

Apapun, memang seronok lah kan hari tu.

Thank you kawan-kawan. Aiman kalau ada mesti lagi best best kan kan ? :)

Credit : Alep, Syafiq, Ewa, Teah dan Yan (tak pasal pasal ko terlibat sekali HAHA)

Edisi Jelajah : Part 1 Negeri Sembilan.

Ya sempena hari raya Aidilfitri yang mulia ini, aku telah mengadakan beberapa siri jelajah ke beberapa tempat.

Pada entri kali ni aku nak ceritakan mengenai Edisi Jelajah aku ke Negeri Sembilan atau lebih spesifiknya ke daerah Tampin.

Daerah Tampin ni boleh kata ramai gile sedara mara aku kat sini. Kat sini ialah kampung belah mak aku. Tapi memandangkan nenek aku duduk di KL iaitu rumah aku, jadi aku tak anggap pun Tampin ni kampung aku. Aku anggap Tampin ni kampung nenek aku. Sebab aku rasa kampung aku kt KL . HEHE.  

Pada mulanya aku malas nak pergi sebab aku ingat nak pergi rumah Atiqah. Dia ada buat makan-makan sikit. Tapi memandangkan aku telah dikejutkan oleh Aiman pada pagi tu, jadi aku pun decided untuk pergi je lah ikut trip pergi Negeri Sembilan.

Trip kali ni diketuai oleh saudara mara aku lah kan . Pakngah kapla! Aku follow je. 3 kereta. Kereta Pakngah, Abang Long dan kereta Abg Firdaus.

Gerak pagi lah kan. Aku macam biasa yang paling last siap. Dah kena jerit dengan mama baru aku keluar rumah.

Ramai yang ikut. Pakngah dan family ada lah dalam 7 orang campur tok cik, Maklong dan abanglong. Dan aku, mewakili family aku. Baik kan? Hehehehe :))

Signboard ke Simpang Ampat, Alor Gajah dan Tampin.
Haaa ni lah simpang nya ke kampung nenek aku. Hehe.
Orang Tampin , Alor Gajah mungkin familiar dengan tempat ni.
Anak sedara aku. Semua muka gembira. Oh nak bagitau, aku ni ada darah campuran. Family sebelah nenek aku ialah mamak :)
Dulu kat depan ni ada roundabout, tapi sekarang dah takde. Dia gantikan dengan junction macam ni . Makin sesak aku rasa. Kalau dulu roundabout tu macam landmark untuk ke kampung aku ni.

Bak kata nenek aku, rumah ni ialah rumah kelahiran mak aku. Disinilah mak aku lahir.

Pakngah dah berjumpa kawan masa kecik dia. aku terfikir macam manalah aku nanti yeee :) 

 Aku dengan Aidid. Dia ni cousin aku.

Kat Tampin ada Spongebob kaler pink, kat KL ada ke? Muahahahahaahah XDDD
Meh le singgah beli ni haaa jang. HAHAHA Tokcik laa yang semangat bena mahu singgah.

Goodbye Tampin. Hehe.

Jadi itu lah sedikit sebanyak yang aku boleh sharing dengan korang pasal edisi Jelajah aku kali ni. Naik je kereta, lepas je Seremban aku terus tertidor. Yelah makan sedap sangat. Nasik beriyani wooo. 

Apa-apapun terima kasih dekat semua yang mengangkut aku pada Edisi Jelajah kali ini. Aku sungguh terharu. 
HEHE
Tapi yang tak bestnya, duit raya RM2 je -.-'

nota rawak

dah masuk bulan lima, hidup aku masih dibawah. belum dapat kerja. aku nak kerja. aku perlukan sumber kewangan.  kurang 30 hari nak puasa. ...