Posts

Showing posts from 2010

Edisi Jelajah : Part 4 Wangsa Maju.

Image
Lokasi : Pantai Dalam, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
Tarikh : 18 September 2010.

Yaaaa kali ini anda bersama saya lagi, Kak Catt dalam edisi jelajah kali ini. Pada edisi jelajah kali ini kami membawakan anda ke satu tempat yang boleh tahan syoknya di Kuala Lumpur ini iaitu di rumah aku.

Plannye begini, aku, Aiman dan Alep nak gerak ke rumah Syafiq ada open house lepas tu gerak pergi Wangsawalk, makan-makan ke lepak lepak ke kan. Lepas tu, rumah syafiq pulak open housenya lambat. Jadi aku cakap dengan Aiman, you gerak rumah I dulu. Aiman pun okay . Aku okay je lah kan memandangkan Aiman ada kereta. Heheh senang betul lah orang yang dah ada kereta ni.

Pagi tu aku online kejap, lepas tu tiba tiba si Jack Sparrow tegur aku. Jack @ Harith Zamree namanya haha. Aku pun ajak je lah dia memandangkan dia pun ada kat KL. Transit KL jap baru dia balik ke Lumut.

So, pagi tu lepas pergi jemput Alep ngan Aiman, dorang pun beraya rumah aku. Patutnya ada lagi sorang ikut. Tapi dia takde. You kalau baca ni, yo…

Edisi Jelajah : Part 3 Kajang dan Cheras.

Image
Edisi Jelajah : Kajang dan Cheras
Date : 16 September 2010
Tempoh masa : Gerak kul 9, balik rumah kul 9.30 malam.(ni aku punya time la korang lain tu aku tktau)

Pada Edisi Jelajah kali ni, aku telah mengembara ke sekitar Kajang dan Cheras. Plan pada mulanya aku nak gerak rumah Haziq je sebab dia ada buat makan-makan sikit. Sekali haihhhh banyak rumah pulak aku pergi kan. Takpe, nama pun ghayoooo! :D

Aku tak tau nak cerita dari mana. Ok takpe aku cerita dari saat Haziq ajak aku. Memula dia ajak aku dekat IM. Aku pun okay jela memandangkan aku memang nak beraya kan. Lepas dah bincang semua, so aku gerak Kajang nanti dia amik aku kat KTM Kajang. Senang betul kalau member dah ada kereta ni.

Janji pukul 10, tapi aku pukul 10 baru naik tren. Aku keluar awal tapi bus metro macam celaka, boleh pulak dia lepak kat Bukit Angkasa tu sampai setengah jam. Grrr. Haziq dah text aku adoi hahaha. Sampai Kajang, aku nampak Haziq, Ijan dan Boom. Kereta lagi satu ialah Mus'ab dengan Akim. Mati mati aku in…

Edisi Jelajah : Part 2, KLCC.

Image
Edisi Jelajah : KLCC
Date : 14 September 2010

Untuk edisi jelajah kali ini, aku telah mengembara ke KLCC. Bukan lah mengembara sangat, lebih kepada lepak dengan member. Best sangat. Tapi macam biasalah, tak cukup korum ! Aihhhhhh !

Plannya dah lama, sebelum hari raya aku dah cakap dengan diorang nak keluar hari selasa ni. Jadi aku memang kena utamakan mana yang dahulu lah kan kan?

Yang join kali ni ialah Aku, Syafiq, Alep, Teah, Ewa dan Izyan. Plan nak jumpa kat KLCC pukul 12, tapi aku, paham-paham lah memang aku takkan siap awal la kan. Hehehehe :P

Kitorang tengok movie Resident Evil Afterlife. Aku tanak spoilkan mood korang, tapi aku bagi 3.8 je. Ni pada pendapat aku. HEHE. Ending dia? -.-' Tapi minah tu memang lincah. Hehe banyak kali gak la aku mencarut dalam ni terkejut punya pasai. Grrr.



Dah habis tengok movie, makan lah kan apalagi. Lagipun Ewa nak rasa aku punya carbonara. Haha haa tu pun alasan kenapa aku lambat sebab aku nak masak. Hehe. Kat burger king, macam macam yang kitor…

Edisi Jelajah : Part 1 Negeri Sembilan.

Image
Ya sempena hari raya Aidilfitri yang mulia ini, aku telah mengadakan beberapa siri jelajah ke beberapa tempat.

Pada entri kali ni aku nak ceritakan mengenai Edisi Jelajah aku ke Negeri Sembilan atau lebih spesifiknya ke daerah Tampin.

Daerah Tampin ni boleh kata ramai gile sedara mara aku kat sini. Kat sini ialah kampung belah mak aku. Tapi memandangkan nenek aku duduk di KL iaitu rumah aku, jadi aku tak anggap pun Tampin ni kampung aku. Aku anggap Tampin ni kampung nenek aku. Sebab aku rasa kampung aku kt KL . HEHE.  

Pada mulanya aku malas nak pergi sebab aku ingat nak pergi rumah Atiqah. Dia ada buat makan-makan sikit. Tapi memandangkan aku telah dikejutkan oleh Aiman pada pagi tu, jadi aku pun decided untuk pergi je lah ikut trip pergi Negeri Sembilan.

Trip kali ni diketuai oleh saudara mara aku lah kan . Pakngah kapla! Aku follow je. 3 kereta. Kereta Pakngah, Abang Long dan kereta Abg Firdaus.

Gerak pagi lah kan. Aku macam biasa yang paling last siap. Dah kena jerit dengan mama baru …