Posts

Syukur

Alhamdulillah. Tu je nak cakap.

Mungkin ada benda aku kurang, tapi banyak yang lebihnya aku rasa tahun ni. Alhamdulillah :)

By the way, selamat hari raya aidilfitri. Maaf zahir dan batin. Mungkin aku ada tersilap kata tersalah bahasa, harap dimaafkan.

Ramadhan 2017

Salam Ramadhan everyone. May Allah bless us and give us strength this ramadhan :)

nota rawak

Image
dah masuk bulan lima, hidup aku masih dibawah. belum dapat kerja. aku nak kerja. aku perlukan sumber kewangan. kurang 30 hari nak puasa. kau dah ganti puasa?ibu mengandung kena pam susu dan upload di facebook ke?jauh disudut hati aku nak kahwin juga. tengah simpan duit. doakan aku 2020 kahwin okay?aku rasa nak berhenti menjelajah sebentar. stop sampai bulan 5 ni je. sambung nanti lah lepas kahwin :P (tapi trip jepun dan sabah tak boleh cancel)

Suku Pertama 2017

Image
Banyak yang aku nak luahkan disini tapi aku sekarang memilih untuk berdiam. Terutamanya mengenai hal-hal hati yang selalu mengganggu fikiran terutama bila malam menjelma. Saat aku menulis ini, aku masih menganggur. Cukup 3 bulan aku menjadi penganggur paling berjaya. Tapi aku suka. Dapat luangkan masa untuk diri sendiri. Tapi 3 bulan sudah cukup lama. Aku masih ada impian yang perlu aku kejar dan harapan yang perlu aku capai.

Menjadi orang yang tiada jadual tetap harian, aku lebih memilih untuk berkurung didalam bilik dan menghabiskan sisa masaku dengan menonton drama, belajar bahasa baru dan membuang masa untuk perkara yang entah apa-apa. Aku tahu aku sedang membuang masa. Aku tahu banyak perkara aku kena kejar. Tapi aku sengaja bagi diri sendiri untuk berehat sementara mengumpul kekuatan untuk berjuang.

Suku pertama aku untuk tahun ini berjalan dengan sangat baik. Aku banyak luangkan masa dengan teman-teman. Teman baru, teman lama. Keluarga? Alhamdulillah baik-baik saja. Aku percaya…

#edisijelajah - Seoul & Busan, South Korea

Image
Assalamualaikum semua. Kalini aku nak share trip aku ke Seoul dan Busan. Aku tak nak buat banyak entri. Aku sum up semua dalam satu post je. Boleh kan? Simple itinerary je. Tapi pada pendapat aku ini bukan the best itinerary lah. Mungkin ada orang lain yang lebih best.

Travel Date: 11 - 18 January 2017
Okay itinerary aku begini ye.

11 January 2017
KUL - PUS
AirAsiaX - RM633.03/pax

BUSAN - SEOUL
KTX (online booking) - 239000 won/4 pax.

Guesthouse - Come On Guesthouse Myeongdong (Stay untuk 6 malam, 352000 won)
Recommended sebab dekat dengan metro station (Chungmuro).

Myeongdong



12 January 2017
Private package (50,000 won)Elysian Gangchon Ski Resort
Nami Island





Chenggyecheon Stream



Gwanghawmun Square


Myeongdong

13 January 2017
Everland (37,000 won)






Itaewon



14 January 2017
Namsan Seoul Tower - Observatory (21,000 won/2 pax, dapat popcorn and air) 




Gyeongbokgung Palace (3000 won)